Eerst lezen.......met de translater

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 18:09

Vrijdag 14 mei

Ik heb al veel gepakt. De laatste zaken moeten op de laatste avond gepakt worden. Bertus en ik hebben vrijdag nog een nieuwe bed gekocht. Het wordt over 3 à 4 weken geplaatst. Is een boxspring geworden. Dit  ligt vast beter dan dat we nu hebben. Ik zal er pas over ca. 4 weken gebruik van maken als ik terug ben uit Moskou. Ik verwacht dan zeker wel lekker te kunnen slapen.

Bertus wil nog van alles doen in de tussentijd, nieuw laminaat leggen, behangen, verven etc. Jammer dat ik niet meer helpen kan. Het zal vast mooi zijn als ik terug kom.

 

Zaterdag kreeg een mail van KLM, dat naast een verplichte PCR- test met reiscertificaat en mondmasker nu ook plastic handschoenen gedragen moeten worden. Gelukkig had Bertus nog plastic handschoenen liggen. Dus ook maar mee. Vandaag kregen Bertus en ik ook een uitnodiging voor een vaccinatie tegen COVID. Bertus heeft hem al. Dus de administratie is niet helemaal op orde. En ik kan hem nu niet meer nemen. Had een paar maanden eerder gemoeten. Als het allemaal meezit zou ik het over een jaartje misschien kunnen nemen.

 

Dinsdag 18 mei gaan we naar hotel vd Valk Schiphol.

Vanmorgen (19 mei) een ontbijt gehad. Heeft Bertus zelf op moeten halen. Ben blij dat ik wel een ontbijt heb genomen. Wat we tijdens de vlucht kregen was ook niet veel bijzonders. +/- 11.50uur ingestapt. Tegen vijfen waren we in Moskou (plaatselijke tijd). Opgepikt door een hulp. Snel door de douane (ging sneller als in Nederland) en door naar de taxichauffeur (stond te wachten, had een kaart bij hem met daarop “AHSCT RUSSIA). Al met al denk ik een kwartiertje, twintig minuten. Was perfect geregeld. Een dikke pluim.  Onderweg naar het ziekenhuis nog file. Het zou iets langer duren gaf de taxichauffeur aan, met de translater (ideaal). We kunnen elkaar begrijpen. In het ziekenhuis opgevangen door Anastasia. Die bracht me eerst naar de wc (opluchting). En daarna de COVID-19 test afgenomen. Ik moet eerst op een aparte afdeling, kamer voor mij alleen, overnachten. Er werd mij nog 2 flesjes water, wat pap en een toetje gebracht. Want ik zou wel honger hebben.

Het was een uur of 9 dus ik wilde een lichtje aan doen. Ik druk op de eerste beste knop voor licht. Geen licht nog maar wat knoppen geprobeerd. En er was licht. Er kwam een zuster binnen die zei wat. Maar ja, ik begreep het niet. Ze ging ook weer weg. Toen ben ik maar eens gaan kijken wat er op het ene knopje stond. De translater gebruiken, stond er met koeienletters: Een verpleegster bellen.  Dat had ik dus eerder moeten doen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.