Weer terug bij af…

Het gaat best wel goed. Loop toch gemiddeld 1,5 km met uitschieters van 1,8 km.  Het bewegen gaat ook steeds beter. Als ik langere stukken alleen loop gebruik ik een stok of ik loop in de arm van Bertus. Maar in de bewuste week 6 had ik erge rugpijn en begon ook erg te hoesten. Manneman, hoestte de longen uit mijn lijf. Na een dag (8/2) een zelftest gedaan. Negatief, dus niets aan de hand. Maar in de nacht erop weer ontzettende hoestbuien en alles deed mij pijn. Toch maar laten testen bij de GGD. Kon pas een dag later terecht. Uitkomst, positief. Bah, k*t, sh*t, #@&**#€. Waar heb ik dit toch vandaan gehaald. Ben altijd heel voorzichtig met contacten. Maakt ook niet uit om dit te weten, het veranderd niets aan de situatie.

Lees meer »

We gaan verder in 2022

Drie januari a.s. is het precies een 7 maanden geleden (3 juni) dat ik mijn stamcellen terug heb gekregen na de chemotherapie (HSCT-behandeling) in Moskou. Als ik zo terugkijk, is er toch wel veel gebeurd en het was niet altijd even makkelijk, maar ik heb het toch maar gedaan. Het is nu een goede moment om terug te kijken en alles even de revue te laten passeren van de afgelopen jaar. Ik heb mijn blog daarom maar eens helemaal gelezen. Een aantal zaken vallen mij op:

Lees meer »

Update week 37, 38 en 39

Is niet zoveel nieuws te vertellen. Elke dag lopen. Zit nu meestal op 900 à 1000 m, wel met stok. Bertus en ik fietsen ook regelmatig tussen de 6 en 7 km.

Lees meer »

Update week 35 en 36

Niet zoveel bijzonders gebeurd. Probeer zoveel mogelijk te bewegen. Fietsen op de hometrainer en probeer één of twee keer per dag te lopen. Daarnaast doe ik de oefeningen die ik van de fysio heb gekregen. De koorddanserloop, net als een koorddanser loop je over een denkbeeldige lijn. Dit gaat wel aardig goed. Daarnaast voetje voor voetje maar dan de been zo hoog mogelijk heffen. Rechterbeen gaat wel goed, maar het linkerbeen kan ik niet zo hoog heffen. Volgens Bertus gaat het wel steeds beter. Ook het opstaan uit de stoel, zonder de armen/handen gebruiken, oefen ik ook regelmatig en dat gaat zonder problemen. We fietsen ook regelmatig ‘s avonds een rondje van 6 à 7 kilometer.

Lees meer »

22 augustus up-date

Ik merk dat het iedere keer weer iets beter gaat. Vanaf eind mei gebruik ik luiers. Halverwege juni is de blaaskatheter eruit gegaan. Het was nodig dat ik de luiers bleef gebruiken omdat mijn blaas niet goed functioneert. Heb een overactieve blaas maar sinds een week gebruik gelukkig ik geen luiers meer.  Dus al met al heeft het ongeveer 2 maanden geduurd weer een beetje normaal is. Dit had dokter Fedorenko ook al voorspelt dat het ongeveer twee maanden zou duren.

Lees meer »

Update 13 augustus

De afgelopen dagen heb ik regelmatig met Bertus  en de katten een stukje gelopen. Ik probeer dat elke dag te doen. Nog wel in de arm van Bertus maar het gaat steeds beter. Zo krijgen de katten hun beweging ook. Want ze bivakkeren de komende tijd in de blokhut. Vanmorgen de huisarts geweest. De uitslag van het bloedprikken, van vorige week, had hij bij zich. De bloedwaarden gaan de vooruit. Over een week wordt er weer bloed afgenomen. In die week komt de huisarts ook weer. Het gaat de goede kant op.

Lees meer »

Update

Inmiddels fiets ik op de hometrainer. Het is nu maar 5 minuutjes, maar ik hoop dat het steeds langer wordt om de been spieren te versterken. Tevens doe ik de oefeningen die de fysiotherapeut heeft gegeven. Buiten loop ik, meestal om de dag, met Bertus een stukje. Maar op dit moment (27/7) is het wat slechter.

Lees meer »

13 juli even buiten lopen

Vanmorgen de oefeningen gedaan die de fysio had meegegeven. Ging zo goed dat Bertus en ik buiten ook even gelopen hebben. We hebben daar onze eigen manier voor bedacht. De wandelstok voor mij vasthouden. Bertus houdt hem ook vast. Op deze manier kan ik toch een stukje lopen. Daarna  ben ik wel moe. S’Middags is mijn energie altijd 0. Dan rust ik.

Lees meer »

12 juli leuke kaarten van ex-collega’s

Enige tijd geleden kreeg ik kaarten van ex-collega’s. Normaal gesproken wordt je snel vergeten als er een collega vertrekt. Want het werk gaat door. Maar deze ex-collega’s waren mij nog niet vergeten en dat waardeer ik dit zeer. Het doet een mens goed.

Lees meer »

7 juli douchen

Vanmorgen gedoucht. Normaal kikker je ervan op. Maar ik ben doodmoe. Gisteren in de huisarts langs geweest. Hij gaf aan dat ik er goed uitzag. Dat vond hij maar zo ervaar ik niet. Voel me nog vaak moe. We hebben afgesproken dat volgende week maandag er weer bloed wordt geprikt. Twee weken later weer. Een vervelende bijkomstigheid van een katheter tijdens de periode in Moskou is dat ik nu nog gebruik maak van luiers. De blaas is helemaal van slag. De huisarts gaf aan dat het wel 1 tot 2 kon maanden duren voordat het weer normaal is. Dus ik moet geduld hebben. En laat dat nu een slechte eigenschap van mij zijn. We zullen het zien. Morgen komt de fysiotherapeut bij mij langs. Eens kijken wat hij voor mij kan betekenen. Ik ga nog niet naar de fysio toe vanwege de vele mensen die er lopen. De huisarts, apotheek, fysiotherapie zitten allemaal in hetzelfde gebouw. Met al die mensen wil ik liever nu niet ontmoeten.

Lees meer »