Week 4 t/m 5

Gepubliceerd op 12 oktober 2022 om 17:35

Maandag 26/9 vandaag een korte dag. Eerst een 1/2 uurtje gym/fitness, lees toestellen. Dan naar de revalidatiearts, hij bekijkt met de echo de enkel. Hij is tevreden, maar constateert dat het vermogen om de linkerbeen te heffen niet 100% is. Ik weet dat links mijn slechte kant is. Ook door midddel van oefeningen bekeken hoe mijn balans is. Daarna een uurtje fysiotherapie. Eerste 1/2 uurtje de enkel weer uitgebreid behandeld. Dan naar naar de gymzaal waar ik allerlei balansoefeningen heb gedaan.

Dinsdag heb ik het eerst een uur fysiotherapie, daarbij allerlei balansoefeningen gedaan. Het zijn oefeningen voor een gezond iemand geen probleem, maar kost mij de nodige moeite. 2e uur ook fysiotherapie met weer een behandeling aan de voet/enkel. Het derde uur gym/fitness in de gymzaal. Het zijn vooral oefeningen met fitness apparaten om de spierkracht van het lichaam te vergroten.

Woensdag, naast fysio en fitness/gym ook een uurtje in het zwembad die in het appartement aanwezig is. Veel oefeningen gedaan die bedoeld zijn om doen de balans te verbeteren. Ook geprobeerd om te zwemmen, maar helaas, dit lukte niet. Elke dag fysiotherapie en fitness/gym. Van de ergotherapie oefeningen gekregen hoe ik van de grond kom mocht ik vallen.

Ook heb ik een link krijgen gekregen met oefeningen die ik zelf kan doen. De oefeningen zijn voorzien van een video om het makkelijker te maken om ze te doen. Al deze oefeningen hebben tot doel om de balans te verbeteren.

In het weekend zijn Bertus en ik bij vrienden in Oliva geweest. Ook naar een strandtent geweest waar we lekker wat gedronken hebben. De avond hebben we afgesloten door gezamelijk wat te eten in Oliva.

Maandag 3/10 oefeningen gedaan met de ergotherapeut met behulp van de spelcomputer Wii. Vooral spelletjes om het balans te verbeteren maar ook om multitasken te oefenen.

Zitten nu in de 5e week van de revalidatie. Ook in deze weken groeit het haar gewoon. Dus maar een afspraak gemaakt bij een kapper. Geprobeerd om vorige week een afspraak te maken bij een Nederlandse kapster. Echter toen ik belde zat ze helemaal vol tot en met december. Vandaag maar weer eens geprobeerd bij een kapperssalon die Nederlands zouden spreken. Maar heb een afspraak gemaakt in mijn beste engels. Woensdag 5/10 kan ik er terecht. Woensdag is het haar weer lekker kort geknipt. Dus ik kan de komende weken weer vooruit.

Woensdag zou ik ook hydrotherapie krijgen maar vanwege insektenbeten op mijn enkels en voet is dit niet door gaan. Het jeukte zo erg dat het op sommige open was, doordat ik bleef krabben, dus niet hygiënisch om er mee in het water te gaan. Ook de band van auto liep langzaam leeg. Bertus de verhuurder gebeld kwamen langs. Maar in plaats van het te het repareren namen ze de auto mee naar de verhuurder. Moesten zelf maar zorgen dat we naar het vliegveld in Alicante gaan om een vervangende auto te halen. Gelukkig de vrienden uit Oliva hebben ons “gered” door ons naar het vliegtuig in Alicante te brengen.

De afgelopen 2 weken is regelmatig de enkel gemasseerd maar is ook gebruik gemaakt van shockwave behandelingen en percutane electrolyse (= een behandeling waarbij een gecontroleerde, directe, specifieke elektrische stroom via een acupunctuurnaald wordt geleid). De fysio, revalidatie, ergotherapie wordt steeds zwaarder. De behandelaars geven aan dat de balans wel beter gaat worden, maar zal moeten blijven oefenen. Door mijn balans te verbeteren zal dit ook een positieve effect hebben op mijn loopgedrag. Het is wel duidelijk dat ik na 8 weken niet klaar ben. Zal thuis steeds moeten blijven oefenen.

Reactie plaatsen

Reacties

Bob en Aafke
2 jaar geleden

Hoi, goedemorgen.
Wat weer een belevenissen. Vervelend dat de auto jullie in de steek liet, maar gelukkig was er hulp in de buurt. Altijd fijn zulke vrienden.
Het zal wel weer even wennen zijn dat Bertus weer thuis is.
Hier gaat alles gewoon zijn gangetje.
Bob is gister geholpen aan zijn 2e oog voor staar. Ging weer goed. Nu dus weer 4 weken druppelen en 3 weken rustig aan. Geen fysio of fietsen. Is ook voor het goede doel zullen we maar zeggen.
Het weer is hier grauw en grijs, beetje vochtig. Hopelijk is het daar wat beter.
Hou je haaks en we horen wel weer, Liefs van de luitjes van de Windmolen

Maak jouw eigen website met JouwWeb