Week 6

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 15:58

Zoals ik al eerder aangaf worden alle behandelingen intensiever en daardoor ook zwaarder, maar dat is logisch. Het is natuurlijk de bedoeling het maximale uit mij te halen. Het hangt natuurlijk wel af wat er beschadigd is aan zenuwen. Genezen kan niet maar wel zorgen dat door oefeningen het meest maximale eruit te halen.

Op maandag 10 oktober hebben we samen 's avonds met de onze (motor)vrienden gegeten in Moraira. Ook een mooie afsluiting voor Bertus, want zijn vakantie loopt ten einde. Dinsdag vertrekt hij weer naar Nederland. De 3 weken zijn om gevlogen, ik moet nog een tijdje voordat ik naar huis ga.

Elke dag fysiotherapie, revalidatie en gym. Alles om de spieren te versterken en de balans te verbeteren. De therapeuten geven steeds aan dat ze verbetering zien. Ze kunnen het goed vergelijken met het begin. Alleen ik zie en ervaar het zelf niet, dat komt omdat ik het niet goed kan vergelijken en ik wil natuurlijk meer. Maar goed het gaat beter maar helemaal beter zal het waarschijnlijk niet worden, daarvoor is er teveel beschadigd aan de zenuwen,

Woesdag is een feestdag in Spanje en dus is er vandaag geen revalidatie. Ik heb geprobeerd om de Firstbeat te installeren op de telefoon en de iPad. Door middel van dit apparaat en appgeeft meer inzicht in dagelijkse activiteiten maar ook de slaap. Herstel je wel voldoende van alle activiteiten die je dagelijks doet. iPad lukt wel maar de telefoon niet. Dan maar alleen de iPad.  Ben er wel een tijdje zoet mee. Woensdag een regenachtige dag. Maar de dagen erna weer volop zonneschijn. 

 

Donderdag ergo, fysio en gym (fitness). Aan een therapeut gevraagd of hij Firstbeat wou installeren op mijn telefoon. Hij heeft het gedaan maar ik moest zelf nog eenmaal de app installeren. 'S avonds gedaan, en wat denk je, weer niets. Geeft aan dat hij geen verbinding heeft via Bluetooth. Nou laat maar, dan alles maar via de iPad.

Vrijdag gym (fitness) en fysio gehad. De therapeut gaf aan dat het lopen steeds beter gaat. De balansoefeningen gingen ook beter. Maar ze merkte heel goed wanneer het slechter ging. Dat is als ik moe wordt. Hoewel ik dat niet zo ervaar. Ik voel me dan niet moe maar de benen, m’n linker been is dat wel. Ze geeft ook aan dat ik bewust even moet rusten, want daarna gaat het wel goed.

Zaterdag 14 oktober niet zoveel gedaan, wasjes doorgedraaid en het afvalzak weggebracht. Plusminus 600 meter lopen om je afval weg te brengen. Wat hebben we dat dan goed geregeld in Nederland, want daar komen ze de kliko ophalen. Maar goed het went. Verder niet zoveel gedaan omdat m’n enkel wat opspeelt. Komt waarschijnlijk doordat ik gisteren ook gelopen heb. Misschien wat teveel van het goede.

Zondag 16 oktober wat oefeningen gedaan met behulp van de PhysiApp. Daarin staan oefeningen die voor mij zijn geselecteerd. Ik geef aan wat ik gedaan heb en kan eventueel opmerkingen plaatsen. Medifit kan volgen wat ik doe en reageren op mijn opmerkingen. Ook kan men eventueel de oefeningen aanpassen. 

Morgen weer met frisse moed en energie de 7e revalidatieweek tegemoet.

Reactie plaatsen

Reacties

Bob en Aafke
2 jaar geleden

Hoi,
Zagen we dat goed. Zijn Wal en Marion ook in Spanje. Fijn, heb je ook wat aanspraak.
De app die jij hebt gekregen heeft Liesbeth ook gebruikt. Tevreden over. Alleen je moet het wel allemaal zelf doen. Maar dat lukt je wel.
Terwijl ik dit zit te typen regent het hier.
Alles gaat hier gewoon zijn gangetje.
Marja heeft nu ook Corona, toch wel behoorlijk last ervan. Koorts en hoesten vooral.
Verder geen schokkende dingen gebeurt.
Hoi je haaks en tot het volgende berichtje.
Lieve groetjes Bob en Aafke