Week 7

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 om 16:13

Nog maar 2 weken, de tijd vliegt voorbij. Als je begint denk je, jeetje 8 weken, wat een lange periode. Maar gelukkig wordt het onderbroken doordat Bertus bijna 3 weken geweest. Maar ook bezoekjes aan en van vrienden. Maar ik realiseer me ook heel goed dat na deze 8 weken nog niet klaar is, hoogstwaarschijnlijk nooit. Want ik zal thuis door moeten gaan met oefeningen, anders wordt ik zo stijf als een hark maar ook mijn spieren sterk te houden. Ook heeft het bewegen heeft een positieve effect op mijn welbevinden.

Maandag gestart bij de revalidatiearts. Hij constateerde dat mijn balans verbeterde. Ik gaf aan dat ik nog steeds pijn heb in mijn knieën. Ik gaf aan dat het geen neurologische pijn is. Hij heeft door allerlei onderzoeken geconstateerd dat het heeft te maken met een bepaalde spiergroepen in mijn been. Hij zou dit doorgeven aan de fysiotherapeuten zodat ze specifieke oefeningen konden gaan doen. Wellicht dat de pijn dan iets verlicht. De overige uren fysiotherapie, ergotherapie en gym.

Het programma wat voor dinsdag hetzelfde. Woensdag ook weer revalidatie in het zwembad. Weer geprobeerd om te zwemmen, maar helaas het ging niet. De oefeningen in het water zijn intensiever als op het droge. Dat merk ik vooral erna, en dan moet ik even rusten.

Donderdag ‘s morgens wederom een gesprek met de psychotherapeut gehad. De resultaten van de Firstbeat besproken. Mijn slaap is wel oké maar zou nog wat beter kunnen. Ook uit de grafieken blijkt dat de rustmomenten, na de sessie een positief effect hebben op het lichaam.

‘S middag van 15.00 uur tot met 18.00 uur ergotherapie, fysiotherapie en gym. Tijdens de ergotherapie bleek dat ik al moeite had met lopen en bepaalde oefeningen. Het volgend uur gaf de fysiotherapeut aan dat ik een uurtje rustig aan moest doen. Dus ik moest op de behandeltafel liggen en ze verraste mij met een heerlijke ontspannende massage. Na ruim 3 kwartier was het over. Ze gaf aan dat ik rustig bij moest komen voordat ik met de gym ging beginnen.

Ik was toch zodanig opgeknapt dat ik de uur gym zonder problemen kon doen. De noodzaak om tijdig toch even te ontspannen werd mij wel duidelijk op deze manier.

Vrijdag weer ergotherapie, fysiotherapie en gym gehad. Na afloop bij vrienden geweest voor een kopje thee , dacht ik. Bleek het eigenlijk een soort reünie was van het motorweekend, want de overige vrienden waren er ook, behalve Bertus. Ik was hier niet van op de hoogte. Al met al hebben we een heerlijke bbq gehad vooral was het gezellig. Al die leuke verhalen van al die motorweekenden die we gezamelijk hebben gehad.

Zaterdag en zondag al voorzichtig  bezig geweest met voorbereidingingen om de koffers te pakken. 

Nog één week en dan gaan we zaterdag, na 8 weken, weer naar huis.

Reactie plaatsen

Reacties

Bob en Aafke
2 jaar geleden

Hoi,
Wat een verrassing om gezellig met de motorvrienden te eten als je denkt een bakkie thee te gaan halen.
Fijn om zaterdag weer naar huis te gaan.
Het was een hele heftige periode met al zijn ups en downs. Met een fijne onderbreking dat Bertus er was.
Geniet ervan weer thuis te zijn. De overgang in temperatuur valt mee, want ook hier wordt het nog 20 graden of meer. Niet te filmen toch.
Hele goede terugreis en lieve groetjes van de luitjes van de Windmolen voor jullie saampjes.

Waldemar en Marion
2 jaar geleden

Lieve meid!

Ja dat was erg gezellig, de kleine BBQ reünie van de motorweekendvrienden!
Echt heel jammer dat Bertus er niet bij kon zijn.
Goed te horen dat je toch meer inzicht heb gekregen hoe je er nu voorstaat. Het zal altijd bewegen blijven om je soepeler te maken en te houden.
De laatste dag hier, je appartement is geweldig maar thuis is waar je hart ligt.. 😃
Wens je een goede reis naar huis en natuurlijk zoeken we jullie weer op als we weer even in NL zijn.
Groetjes van Waldemar en Marion