Week 8, de laatste van de revalidatie

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 13:21

Week 8 alweer, wat gaat de tijd snel. Maandagmorgen om 9.30 uur begonnen met wat cardio (half uurtje lopen) op de band. Dan heb je geen last van heuvels en dat loopt een stuk makkelijker. Dan een uurtje fysio. Balansoefeningen, o.a met de bal, gelijktijdig namen noemen van steden en de bal in de lucht houden. Dit multitasken vergt behoorlijk wat van mij. In de uur erna ergotherapie, 3 keer hetzelfde rondje om het gebouw, met behoorlijke hoogteverschillen. Na elk rondje moest ik verplicht even op de stoel zitten. Ze nam de tijd op van al die rondjes. Het verschil lag tussen 40 en 60 seconden. Ook liet ze me verschillende oefeningen doen, zoals het heffen van het been. Ook daar zit verschil tussen links en rechts. Maar ze liet me ook weer goed zien dat rust tussen 2 inspanningactiviteiten alleen maar voordeel heeft. De 2e keer gaat de activiteit beter dan alsmaar  doorgaan.

Dinsdag weer aqua gehad in het zwembad, dit is leuk. Het onder water houden van de benen gaat beter. Eigelijk moet thuis verder oefenen want dan zou het weer kunnen lukken met het zwemmen. Als ik thuis ben eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

Daarna weer fysiotherapie en revalidatie in de zaal. Revalidatie in de zaal noemen we gym, zeg maar fitness met allerlei toestellen.

Woensdag de evaluatie gehad met de fysiotherapeut. Gaf aan dat mijn prestatie ten opzichte vab de eerste week verbeterd zijn. Ze gaf duidelijk aan dat ik bij terugkomst verder moest gaan. Het houdt na de 8 weken niet op.

Donderdag, 's morgens weer een gesprek met de psychotherapeut. Is met zoom niet gelukt. Dan maar niet, ik weet wel wat me te doen staat. Hebben vervolgens via mail gecommuniceerd. Donderdag ‘s middag weer ergotherapie ,fysiotherapie en gym in de zaal. Bij ergotherapeut dezelfde oefeningen gedaan als bij de start. Een aantal waren slechter dan in het begin. Vooral cognitief. Dat is toch een probleem. Het advies gekregen om oefeningen te doen om mijn (korte) geheugen te oefenen, bijv. door het spelletjes te spelen waarbij je hersenen gebruikt, bijv memory. Ook kreeg ik een massage omdat ik bepaalde bewegingen niet kon maken. Stijfheid is een bekend probleem bij MS. Met name de spieren in de benen worden opgerekt. Dat voel je wel, is bijna bij het pijnlijke af.

Vrijdag, de laatste dag nog wat fysiotherapie en oefeningen voor de balans, afgesloten met een uurtje gym. Ook een rapport meegekregen waar de bevindingen/testen van het hele traject in staan. Ik weet als ik thuis ben moet ik verder waarmee ik bezig was.

   vliegveld Alicante

‘S avonds de koffers gepakt. Zaterdag 's middags om 2 uur richting Alicante. Toestel had een vertraging van een 1/2 uur. Om ca. 20.15 uur geland. Het was al bij negenen voordat ik geholpen werd om de koffers van de bagage band te halen. Om 12 uur thuis. Nog even nazitten en wat bijpraten. Zondag een rustige dag. De nieuwe week begonnen om sportcentrum te bezoeken. Meteen een een afspraak gemaakt om s middags te sporten. We zitten nog in de flow van de revalidatie, en dat moet ik vooral vasthouden. Ook maar meteen een afspraak gemaakt bij de fysio. Telefonische afspraak gemaakt met de neuroloog, over de uitslag van de mri, die ik volgende week vrijdag heb. Afspraak gemaakt bij de tandarts, moest ook gebeuren. Van de ggd een uitnodiging gehad voor de coronaprik. Die kan ik vrijdag ophalen en volgende week moet ik de griepprik halen. Mijn agenda loopt al mooi vol, en natuurlijk deze week ook naar de sportschool geweest.

Reactie plaatsen

Reacties

Bob en Aafke
2 jaar geleden

Dit is idd een hele volle agenda. Geen tijd om je te vervelen. Veel dingen herkennen wij ook. Vooral op cognitief vlak. Is best lastig.
Hopelijk ben je al een beetje weer gewend aan dit natte koude weer.
Hier gaat alles gewoon zijn gangetje. In beweging blijven. Bob is voor het eerst na de staaroperatie (nummer 2) weer naar de fysio. Ga hem zo weer ophalen, want het giet hier. Is fietsen geen optie.
Nog last gehad van de prikken?
Marja en Iris zijn weer zodanig opgeknapt dat ze weer aan het werk en naar college zijn vandaag. Martin en Timo ontlopen het nog steeds.
In Julianadorp ook alles goed. Maar net als overal druk.
Succes verder met alles en we laten wel weer iets horen. Lieve groetjes van de luitjes van de Windmolen. Natuurlijk ook voor Bertus.
P.S. Waren de poezen blij dat je er weer was?

Monique
2 jaar geleden

de beste wensen voor 2023