Verjaardag

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 14:30

6 juni 2023 is het 2 jaar geleden dat ik na een chemokuur mijn stamcellen (3-6-2021) terug kreeg in Moskou. Het wordt ook wel "stem cell birthday" genoemd. Ik ben 2 geworden. De start van een nieuw leven.

 

Een maand was ik er, in verband met Corona, in m’n uppie. Maar, met behulp van de telefoon en de Ipad was ik niet alleen. Alles overziende ben ik blij dat ik het gedaan heb. 
We hebben mijn verjaardag met z’n tweeën gevierd met een etentje.

Ik had sinds 2019 niet meer motor gereden. Tijdens mijn AHSCT behandeling droomde ik er wel van om toch weer eens te rijden. In december 2022 heb ik een motorles (zijspan) gehad. Dat ging goed. De motor van stal gehaald en naar de garage gebracht om hem helemaal na te laten kijken. De motor had immers een aantal jaren stilgestaan. In de maanden april en mei toch weer wat tochtjes gemaakt.

 

Het lopen gaat redelijk, gemiddeld zo’n 1,5 km. Of daar nog progressie in zit weet ik niet, maar ik ben allang blij dat ik zover kom. En na een half uurtje rust kan ik wel een stukje lopen. Dus winkelen kan ik ook weer.

Het fietsen kon ik alleen maar op de tandem of hometrainer. Dus als ik op de fiets ergen heen wil dan ben ik afhankelijk van Bertus of ik moet met ik toch met de auto gaan. Na lang wikken en wegen toch maar een driewieler gekocht. Daardoor kan ik weer zelfstandig fietsen en ben ik niet langer afhankelijk van Bertus. 

Wel moet ik regelmatig naar de sportschool om in beweging te blijven om niet stijf en stram te worden. Als ik dat niet doe dan gaat het lopen ook veel slechter en wordt ik stijf. Kortom ik moet vooral in beweging blijven. De ene keer gaat dat beter als de andere keer. Want op mijn slechte dagen wil niets. Dan blijk toch wel dat er het nodige is beschadigd in mijn mijn "bovenkamer". Maar goed ik mag niet klagen.

Het vrijwilligerswerk, budgetmaatje voor medelander, doe ik nu een half jaar. Het vreet wel energie maar geeft wel voldoeniing.

In mei ook weer geprobeerd te zwemmen. Maar helaas, het lukt niet. Wel frustrerend omdat eigenlijk, net als bij het lopen, je het niet zou kunnen verleren. Maar helaas, toch maar blijven oefenen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
9 maanden geleden

Gerda, wst fijn datcje je blog af en toe bijwerkt:)
Zo nu en dan kijk ik graag even en hoop op goed nieuws. Fijn te horen dat het je goed gaat en de energie hebt om in te zetten op behoud en verbetering.
Vr.gr. Monique

Maak jouw eigen website met JouwWeb