week 2 van de revalidatie

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 15:54

Maandag, 12 septenber, weer opgehaald door Ray. Gebruik gemaakt van mijn stok in verband de pijn. De voet is behoorlijk blauw en dik. Ik gebruik mijn gymschoenen niet want die zijn te smal. Bij de locatie hebben ze meteen gekeken met behulp van echo hoe het er van binnen eruit zag. De spieren hebben een behoorlijk een opdonder gehad. Vervolgens behandeld met een apparaat met warmte en radiogolven (geloof ik). Dit heeft wel bijna een uur geduurd. Ik zou het volgende uur naar de gymzaal gegaan voor balansoefeningen. Dit is geschrapt. Een uurtje vrij. Om 12.00 uur had ik weer de fysiotherapeut, zij heeft mij opnieuw behandeld met apparaat met warmte en radiogolven. Vervolgens heeft ze een tijd gemasseerd en heeft de voet ingetapet.

De volgende dag (dinsdag 13/9/2022) had ik 2 uurtjes revalidatie. Een uurtje bewegingsagoog/sportbegeleiding en het laatste uurtje weer fysiotherapie. De fitnessoefeningen gedaan. Ging behoorlijk goed. Fysiotherapie kreeg ik van dezelfde als gisteren die mijn voet heeft getapet. Ze heeft de tape verwijderd, voet was natuurlijk wel behoorlijk blauw. Maar de dikheid was fors afgenomen. Heeft me weer behandeld met het apparaat en gemasseerd en heeft het weer getapet. Ze gaf aan dat dat de rest van de week zou moeten gebeuren en mogelijk ook nog een deel van volgende week.  Woensdag weer een uurtje gym daarna de fysiotherapeute, die mij weer behandelde met warmte en radiogolven. Op gegeven moment haalde ze revalidatiearts erbij, die vandaag aanwezig was in het gebouw. 

Hij wil toch dat er een röntgenfoto wordt gemaakt. Kreeg een brace van de fysiotherapeut, de enkel is goed beschermd en ook fixeerd. Omdat het inmiddels 17.00 uur is, wordt dit de volgende dag, geregeld. Donderdag kan ik naar een nederlandse traumatoloog in het ziekenhuis in Deina om 18.00 uur.  Die dag heb ik geen fysiotherapie gehad. Door de fixiatie van de brace deed mijn enkel behoorlijk pijn. Dus ik had het idee tot wel eens gebroken kon zijn. In het ziekenhuis zijn foto's genomen; uitkomst niets gebroken wel zwaar gekneusd! Het herstel duurt ongeveer 4 weken. Gelukkig, ik was opgelucht. Was het ook niet noodzakelijk om de brace, die wel pijnlijk was, meer te dragen.  

De volgende dag, vrijdag, i.o.m. de fysiotherapeut, een bandage genomen die niet zo knelde als de brace maar wel voldoende steun geeft.

Zaterdag zijn nog vrienden, uit Olivia, op bezoek geweest. Na een kop koffie hebben ze mij meegenomen naar het oude gedeelte gegaan van Moraira waar we even wat hebben gedronken op een terras  aan een klein strandje. Heerlijk, de wind om de oren in de zon. Was een leuke afsluiting van een nogal heftige en pijnlijke week.

Reactie plaatsen

Reacties

klaas
2 jaar geleden

hallo gerda wat heftig allemaal weer ik hoop dat het snel weer wat beter gaat en dat je snel weer thuis bent we missen je hier ook hoor

groetjes klaas

Gerda
2 jaar geleden

Klaas,
Nog maar 5 weekjes dan ben ik alweer thuis. 😉
Gerda