Vrijdag 21 mei de uitslag van de onderzoeken

Gepubliceerd op 22 mei 2021 om 11:39

Vrijdag 21 mei uitslag van de onderzoeken

Tegen de middag wordt de uitslagen van de verschillende onderzoeken besproken. Wat ben ik toch blij met de translater. Dr. Fedorenko (dr. F) gebruikt het (net als iedereen of ze spreken Engels) ook om zaken te verduidelijken.

Het komt erop neer dat ik een heleboel laesies (beschadigingen), minsten 40 heb in de hersenen (zoveel wist ik niet) maar dat ik ze ook in de nek en rugmerg heb, dit is nieuw voor mij en ben er ook wel van geschrokken.Daar is nooit naar gekeken. Alleen maar een MRI van de hersenen.

Ik heb vooral last van mijn linkerbeen en linkerarm en de fijne moteriek van de handen wordt slechter. Het typen gaat moeizaam.  Ik ben t.o.v. een jaar geleden ook behoorlijk achteruit gegaan. Mijn EDSS-score (mate van invaliditeit) was volgens mijn neuroloog een half jaar geleden 5,5. Volgens dr. F. is dit nu zeker wel 6.

Vooral de ruggenmerg en nek veroorzaken de loop en bewegingsklachten. Het is de progressieve vorm en dus zal alleen maar erger worden. Ook is er een kleine hernia dit is een gevolg van osteoporose (botontkalking).

Morgen beginnen we met het stimuleren van stamcellen.

Ik heb het nog niet geschreven, maar wel vaak op Facebook gelezen, de verpleging, maar ook de schoonmaaksters zijn geweldig. Maandags en donderdags kun je aangeven of je was heb, de schoonmaakster zag mijn kleding nu (vrijdag) op de grond liggen en vroeg of dit gewassen moest worden. Na mijn bevestiging nam ze het mee, zal mij benieuwen of het goed komt. Heb er wel vertrouwen in. Men praat Engels of ze gebruiken allemaal de translater (de uitvinding van de eeuw!).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Mineke
3 jaar geleden

Heel veel sterkte !!!

Gerda
3 jaar geleden

Bedankt Mineke ik hoop dat door deze behandeling de verslechtering van MS stopt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb