5 juni tot 7 juni zwaar

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 11:39

5/7 Gisteren kreeg ik wat berichtjes van ex-collega’s en dat doet een mens goed. Even wat buitencontract met de buitenwereld. Want die is hier wel klein in de isolatiekamer. Vanmorgen weer hetzelfde ritueel. Ontbijt en ik wordt weer schemisch gewassen. Mijn judopak aan, zonder zwarte band. Alles wordt schoongemaakt. Daar kan WMO nog een voorbeeld aannemen. Zelf ben ik na zo’n wasbeurt wel weer moe. En alles vel voelt strak. De blaaskatheter zou vandaan worden verwijderd maar omdat ik nog dagelijks infusen krijg en pillen leek dr. F beter om dit door te schuiven naar maandag. Nou dan doen we dat maar. Ook was hij tevreden over de resultaten van het bloed etc. Het gaat de goede kant op alleen voel je het zelf niet zo.

Bertus is intussen bezig met klussen met o.a Klaas, Imke, Hendrik vlug. Die jongen heeft het ook druk en probeert alles in goede banen te leiden. Hij heeft er aller vertrouwen in. Ook luister naar de plaat die ik via Bjorn heb gekregen. Lekker rustiggevend. Wat is spottify dan handig .

6/6 ik ben ontzettend moe. Heb nergens zin aan en het Russische eten gaat me meer en meer tegenstaan.

7/7 dr F kwam langs en vond het toch verstandig om de blaaskatheter er tot het einde van de isolatie erin te laten zitten. Bovendien kwam hij met de mededeling dat ik een bloedtransfusie moet hebben.

Mijn platelen waren 11 en onder 10 deden ze een transfusie dus hij wilde dat ik vandaag een transfusie kreeg. Je merkt aan mijn handen dat ze ontzettend blauw worden. Platelets helpen om het bloed te stollen. Wat de blaaskatheter betreft die zal ik na de isolatie niet meer nodig hebben Wel heeft hij aangegeven dat het nog een behoorlijk tijd kan gaan duren voordat het weer zelfstandig functioneer.

Het is wel veel wat je vandaag te verwerken krijg maar het is niet anders. Het moet zoals het maar moet alles voor een groot doel. De kwaliteit van leven verbeteren.

Het infuus kreeg ik vanmorgen meteen. Dr F. zei dat het vrij  normaal was als 2 of 3 transplantaties zouden plaatsvinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Gina
3 jaar geleden

Hallo Gerda,
Jeetje wat krijg jij het te verduren. Respect hoor wat jij allemaal mee moet maken en niet alleen jij maar ook Bertus.
Heel veel succes met je herstelperiode, maar dat gaat zeker lukken in jullie straks mooi opgeknapte huis.

Groetjes Gina

gerdaA
3 jaar geleden

dank je gina ik weet waar ik het voor doe. kwaliteit van het leven verbeteren. dat het zwaar zou zijn was mij bekend maar het is nu wel echt zwaar. in isolatie dus veel mensen zie je niet. de verpleging is hier aardig, niets op aan te merken. dank voor je reactie. het revalideren zal beginnen als ik thuis ben. dan heb ik nog een hele lange weg te gaan. doe de ex-collega's allemaal de groeten van mij. doei Gerda

Klaas
3 jaar geleden

Hallo Gerda ik lees alle dagen je berichten alle respect wat jij mee maakt nu ik hoop dat je hier goed uit komt en hoop je snel weer te zien dikke kus je broed

gerda
3 jaar geleden

dag klaas jij ook bedankt dat je Bertus heb geholpen. dat waarderen we zeer. na de stamceltransplantatie begint het herstel pas en dat kan wel tot 6 - 12 maanden duren. en ik zal heel vatbaar zijn voor allerlei ziektes en niet te vergeten Covid daar mag ik zeker geen vacinatie van hebben.

Rein
3 jaar geleden

Wat weer een heftig verhaal dat je de moed op kunt brengen. Hoop dat het snel de positieve kant opgaat en dat je weer wat beter gaat voelen. Hoe moeilijk het ook is, houd moet. Groetjes rein

Maak jouw eigen website met JouwWeb