Update week 35 en 36

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 16:31

Niet zoveel bijzonders gebeurd. Probeer zoveel mogelijk te bewegen. Fietsen op de hometrainer en probeer één of twee keer per dag te lopen. Daarnaast doe ik de oefeningen die ik van de fysio heb gekregen. De koorddanserloop, net als een koorddanser loop je over een denkbeeldige lijn. Dit gaat wel aardig goed. Daarnaast voetje voor voetje maar dan de been zo hoog mogelijk heffen. Rechterbeen gaat wel goed, maar het linkerbeen kan ik niet zo hoog heffen. Volgens Bertus gaat het wel steeds beter. Ook het opstaan uit de stoel, zonder de armen/handen gebruiken, oefen ik ook regelmatig en dat gaat zonder problemen. We fietsen ook regelmatig ‘s avonds een rondje van 6 à 7 kilometer.

Als Bertus en ik wandelen, dan lopen de katten ook mee, net een hond die je uitlaat. Dit is wel een grappig gezicht, want er lopen 2 katten achter ons aan.

Ik heb maandagmiddag 6 september 1,1 km gelopen. Het laatste stuk ging wel moeizaam. Ben dan wel behoorlijk moe, dus de dag erna niet gelopen. Loop momenteel gemiddeld 600 à 700 meter.

De knieën blijven problemen geven. Het blijft pijnlijk en dat belemmert het lopen wel. Zal de fysio vragen of hij weet wat het is. Ook behoorlijk spierpijn in de boven - en onderbrengen.

Ook de nagels zien er apart uit. Ik heb de vraag gesteld in de Facebook groep voor mensen die HSCT hebben laten doen. Daar kwam dit heel bekend voor. Schijnt normaal te zijn bij chemotherapie.

Reactie plaatsen

Reacties

Bob en Aafke
3 jaar geleden

Hoi, dat zijn goede berichten.Top. Vervelend dat die knieën zo lastig blijven. Misschien kan de fysio er idd wat mee. Hier gaat het allemaal gewoon zijn gangetje. Die chemo doet toch wel rare dingen met een lijf. Hou jullie haaks en we laten wel weer wat van ons horen. Lieve groetjes voor jullie saampjes van de luitjes van de Windmolen

Gerda
3 jaar geleden

Bob & Aafke, Leuk dat jullie een berichtje achterlaten. Ik hoop dat de fysio wat oefeningen heeft die de pijn wat verlichten.

Marion
3 jaar geleden

Hola Amiga!

Lee's nu je bericht, hoop dat het met je knieën beter gaat. Maar trots op jou en Bertus dat je elke dag weer vooruitgang boekt.. Klein maar fijn!
Wij zijn nu bezig om huis van moeder van Waldemar op te ruimen. Ze woont sinds 1 sept in zorgboerderij en het gaat verrassend goed. We hadden meer weerstand verwacht.
In oktober gaan we met de katten voor 2mnd nar ons huis in spanje..
Zin in! In december terug naar NL voor Ma maar ook voor mijn pacemaker controle.. Als je dan weer bezoek mag ontvangen, dan willen we je even zien..
Suc6 meissie

Liefs Waldemar en Marion

Gerda
3 jaar geleden

Dag Marion, ik had jullie een pb-tje gestuurd. Maar ik heb geen reactie gekregen. Blijkbaar is er iets niet goed gegaan. Uiteraard is het goed dat jullie komen. Neem eerst even contact met me op voordat jullie komen omdat ik weleens slechte dagen heb. Groet Gerda, en natuurlijk ook van Bertus.

Maak jouw eigen website met JouwWeb