Week 34, de ene dag is de ander niet

Gepubliceerd op 29 augustus 2021 om 18:46

Week 34, de ene dag is de andere niet

Om de twee weken wordt er bloed geprikt, dus vandaag (maandag) weer. Vrijdag hoor ik de uitslag van de huisarts. Het is een redelijke dag en ik wil naar het Fochteloöerveen om de heide in bloei zien te staan. Het eerste stuk op de tandem ging wel goed maar toen we op de heide waren was ik moe en mijn been haperde weer. Ik stelde voor om om te keren, maar dat was geen optie want we hadden met de nodige moeite de diverse waterplassen, vanwege de vele regenbuien van de afgelopen dagen, kunnen ontwijken en het was behoorlijk druk. Dus maar doorgefietst en over Veenhuizen weer terug. Totaal ruim 12 km. Ik had behoorlijk last van mijn benen. De moeheid valt wel mee.

Dinsdag dus niets gedaan, uitrusten van gisteren. Woensdag in totaal ca. 600 meter gelopen, in de arm van Bertus.

Donderdag, de gehele dag weer last van mijn benen. Ik heb altijd al pijnlijke knieën, maar dan is de gehele, m.n. linkerbeen, pijnlijk. Het lijkt op spierpijn maar dan erger, het lijkt of dat er er electrisch schokken doorheen gaan. Het is moeilijk de pijn te beschrijven.

Vrijdag 27 augustus. Bertus en ik zouden ‘s middags om 14.00 uur lopen. We hadden nog geen 100 meter gelopen of het begon te regenen. Zijn we maar omgekeerd. Bertus heeft toen maar boodschappen gedaan. Toen het weer droog was ben ik maar gaan gelopen, 560 meter.

Vrijdag 27 augustus, belde de huisarts met de uitslag. De bloedwaarden waren goed. Ook de nieren. Afgesproken over 3 weken om het bloed weer te laten controleren. S’ middags nog een klein rondje gefietst (ca. 5 km. ).

Ik heb nog steeds last van de knieën en spierpijn. Ook heb ik soms last van pijn op andere plekken, bijv., schouders. Ik moet er op dit moment ermee dealen vind ik. Waarschijnlijk is het de rollercoaster wat ik veel lees op Facebook. Het gaat goed maar soms heb je ook een slechte dag. De ene dag is de andere niet, het is een lang proces. Ik moet geduld hebben. Zondag ‘s middags 700 meter gelopen. De laatste meters gaan wel moeizaam, slepen met de linkervoet. Dus ik moet dan erg bewust lopen, er bij nadenken. S’ avonds nog 500 meter gelopen.

Reactie plaatsen

Reacties

Bob en Aafke
3 jaar geleden

hoi,

Wat een goede berichten. Fietsen en lopen. Leuke foto's van de hei in het veen.
Idd is de ene dag de andere niet.
Hier alles onder controle.
Ook veel regen en snoeiharde wind. Het is nu droog, maar ook grijs.
Hou jullie haaks en we wachten op de volgende update.
Lieve groetjes Bob en Aafke

Antje Hoogeveen
3 jaar geleden

Hey Gerda,
Ook wij zijn die dag over dat pad gegaan. Wat een uitdaging met al die waterplassen. En dat ben jij toch maar even mooi aangegaan. Dat blijkt maar weer uit wat een vechtlust je hebt. Je bent een topper. Lieve groetjes Pieter en Antje 😘

Marion
3 jaar geleden

Wauw, gewoon doorgaan! Sterke vrouw.
Knap wat je allemaal doet. Hoop dat je been toch rustiger wordt.
Sterkte weer meissie..
Liefs uit Oliva. ❤️

Gerda
3 jaar geleden

Dank jullie allen voor de lieve berichtjes.

Henk Hoogeveen
3 jaar geleden

Wat een rollercoaster, maar des te knapper hoe je/ jullie het doen. Super!
Ga zo door. We denken aan jullie.
Liefs Rika en Henk.

Gerda
3 jaar geleden

Henk en Rika dank voor jullie lief berichtje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb