23 mei Tulpen in Moskou

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 20:41

Ik heb me vergist. Krijg ‘s morgens tussen 10 en 11 uur een infuus met methylprednisolon (in MS-vakjargon wordt het ook wel een predkuur genoemd), 400 ml. Dus 1 keer per dag in plaats van de door mij genoemde 2 keer. Ik heb gisteravond om 11.00 uur en vanmorgen om 5.00 uur een injectie gekregen om de stamcellen uit o.a. het ruggenmerg te stimuleren. De meeste bij-effecten zijn: pijn in de botten, hoofdpijn, slecht slapen (dat doe ik al jaren), koorts en griepachtige verschijnselen. Ik heb tot nu toe nergens last van. De rugpijn is haast niet meer aanwezig. Denk dat het door de predkuur komt.

Vanmorgen maar weer lekker gedoucht. Er staat een stoel in, dat is handig voor als je niet lang kunt staan, net als ik. Maar de douche is dan wel erg vol. Maar je frist er wel lekker van op z’n douche.

De mensen die ik hier op de afdeling ontmoet heb komen uit Aalsmeer, heb ik even praatje meegemaakt. Gisteren vroegen ze ook of mee wilde wandelen maar ik dacht dat ik niet kon. Ik wachtte vergeefs op nog een predkuur, die maar niet kwam. Vanmiddag gaan we met zijn allen (5) even naar buiten. Zij zijn hier al vanaf zondag, dus zijn hier al een week. Zij lopen dus al 5 dagen voor op het schema wat we moeten doorlopen.

Buiten was het een lekker temperatuurtje, 22 graden, droog en het zonnetje erbij. We hebben even op een bankje, gezeten lekker te praten. Een frisse neus halen, even wat anders.

‘S avonds was het eten niet zo lekker. Wel een heerlijk stukje vis erbij. Geen idee wat voor soort vis het is. Geen zalm, volgens mij witvis. Heb het laatste deel van de formule 1 te Monaco gezien die Max Verstappen gewonnen heeft, toppie👍

Kreeg na het eten mijn medicijnen weer. En om uur of 8 kwam de verpleegster een slaappil brengen. Ik vroeg meteen maar om twee, want één tablet zorgt toch niet dat ik slaap.

Om half negen kwam er weer een verpleegster om mij medicijnen te brengen. Dat gaat zo de hele dag door. Nog geen 10 minuten later kwam iemand mij 4 flesjes water brengen. Het water uit de kraan kun je niet drinken. Wat hebben we dat dan goed geregeld in Nederland.

Reactie plaatsen

Reacties

Bertus
3 jaar geleden

Goed gedaan, mooie blog.

Marion
3 jaar geleden

Lieve Gerda,

Hoop dat mijn berichtje nu wel lukt..
Fijn dat t er ook Nederlanders zijn.. Gewoon weer even gewoon praten..
Ik had hetzelfde infuus in mijn linkerarm.. Heb daarmee nog sjaal gebreid.. 😄
Wens jou weer sterkte meissie.
Kus uit Oostzaan 💋

Gerda
3 jaar geleden

Bedankt Marjon

Maak jouw eigen website met JouwWeb