24 mei tweede pinksterdag

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 19:32

Maandag 24 mei begon goed. Vannacht redelijk geslapen op de twee slaapabletten. Gisteravond om 23.00 uur kreeg ik weer een injectie met bevorderende middelen om de stamcellen vrij te laten komen uit het beenmerg van de botten. Je kunt er pijn in je botten krijgen, dat heb ik nog niet gelukkig, maar kan nog komen. Vanmorgen om 3.00 uur weer een injectie met hetzelfde spul. Maar kon toch nog redelijk verder slapen. Om 8.30 uur brachten ze het ontbijt. In de tussentijd hadden ze ook weer de tabletten en pillen gebracht. Ik dacht voordat ik die inneem zal ik eerst mijn eigen reguliere tabletten voor de bloeddruk, cholesterol enz. innemen. Maar een strip viel op de grond en die wou ik weer oppakken. Dus door de knieën, maar ik kwam niet meer omhoog. Proberen mij op te trekken aan de tafel, maar die schoof weg. Optrekken aan de koelkast en met de wandelstok lukte ook niet. Gelukkig kon ik de drukknop om een zuster te roepen wel bereiken met de stok. Binnen 1 of 2 minuten stonden er twee in mijn kamer. Ze hebben mijn weer overeind geholpen. Op z'n moment voel je behoorlijk belabberd omdat je zoiets eenvoudig als opstaan van de grond niet meer lukt.

Toen het ontbijt maar opgegeten, warme pap en een blok koek leek het wel. Toen ik het proefde was het ei, maar wel smaakvol. Dus ik heb alles netjes opgegeten. Daarna maar de tanden gepoetst, gewassen en de kleren aangedaan. Al met al ben je zo een dik uur verder. In de tussentijd hebben ze de gewassen kleding teruggebracht en kwam de zuster al binnen met de infuus met de predkuur. Na de predkuur (ongeveer 1/2 uurtje) de was opgeruimd. Er blijkt een vest te ontbreken.

Zoals je ziet heb ik twee verschillende sokken aan. Heb ik thuis de verkeerde sokken bij elkaar gedaan. Ach het zijn nu moderne pretsokken, ze laten mij er wel mee lopen.

Dokter F. kwam ook langs. Controleerde mijn bloeddruk, was goed. Hij gaf aan dat ik morgen de neck catheter  krijg, deze wordt gebruikt om de stamcellen te oogsten. Maar ook voor de chemotherapie. Wel spannend hoor. fingers crossed 🤞Hieronder zie een schema hoe het allemaal gaat verlopen.

's Middags, om een uur of half vier even naar buiten geweest een frisse neus  gehaald. Op het terrein staat een kerkje, wel mooi. Ik ben niet verder gegaan, ik moet het ook nog weer terugvinden. Er lag ook een gedenksteen, weer met tulpen ervoor, waar werd aangeven dat ter ere van ? het was gesticht. Ik heb het niet goed onthouden, sorry.

Bij terugkomst kwam ik Anastasia tegen en gezegd dat een vest niet bij de teruggebrachte was zat. We hebben gezamenlijk gekeken in de washok. Lag het nog te drogen. Dus die komt later wel. Ik heb tevens de unlimited datacard haar maar even betaald.

Om een uur of 17.15 (de tijden die ik noem zijn allemaal de Russische tijd, is namelijk 1 uur later dan in Nederland) kwam de volgende portie medicijnen aan die bij het avondeten in moet nemen. Om ca. 17.45 kwam het avondeten. Vanavond krijg ik weer slaaptabletten en om elf uur weer een injectie en dan beginnen we er morgenvroeg om ca. drie uur weer met een injectie.

Als het meezit schrijf ik morgen ook een stukje, hangt wel af van de plaatsing van de neck catheter of dit een beetje goed gaat.

Reactie plaatsen

Reacties

antje
3 jaar geleden

hoi
Hoi Gerda.
Wat weer een heftige dag.
maar zoals je altijd bent geef je er een positieve draai aan.je bent een topper.
sterkte voor morgen.We denken aan je.
Lieve groetjes vanuit Appelscha.

Gerda
3 jaar geleden

Dank jullie wel

Mineke
3 jaar geleden

Hoi Gerda,
Heel veel succes morgen,!!!

Marion
3 jaar geleden

Gerda wat een ongelofelijk stoer ben je om dit te doen.. Wens je onwijs veel sterkte.. 😘😘