25 mei plaatsen neckline plaatsen

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 15:19

Vanmorgen op 25 mei om 8.15 mijn eigen medicijnen genomen al zittend bij de tafel, wil namelijk niet weer vallen. Na de medicijnen ingenomen te hebben heb ik mij gedoucht. Toen ik klaar was stond de pap met brood en kaas al klaar. Ze gaven me ook nog de medicijnen van hier. Samen met de pap opgegeten.

Toen kwam Anastasia me te vertellen dat ik vandaag een neckline krijg zodat ze morgen ook de stamcellen kunnen verzamelen. Als de neckline is geplaatst is krijg ik via de neckline ook het infuus met de predkuur naar naar binnen. Dan hoeven ze mij niet meer te prikken. Voor de middag is de neckline geplaatst. Duurde niet zo lang, je voelt dat er wel wat zit. Door middel van röntgenapparaat wordt er gekeken of het goed is geplaatst. Weer met  een rolstoel door het ziekenhuis. De zusters hebben mij met de rolstoel overal gebracht. Zij lopen wat af op z’n dag.

Je voelt het wel zitten, het is wat stijf en het slikken gaat ook wat moeilijker. Dokter F. geeft aan dat als het pijnlijk wordt ik dit moet aangeven, hebben ze wel medicijnen voor. Ook het draaien van het hoofd is beperkt door de verschillende slangen die er in zitten. Na terugkomst hebben ze de predkuur via de neckline ingebracht. Het schilt dat ze dan niet meer hoeven te prikken voor het infuus. Morgen gaan ze de stamcellen verzamelen met een soort dialyseapparaat. Zo nu lekker rusten. Maar na een tijdje ging het steeds meer pijn te doen. Het zat te strak. Een zuster gebeld en met de translater (wat ben ik blij met die uitvinding) uitgelegd dat het te strak zat en daardoor pijn deed. Ze bekeek het en liep weg. Na een paar minuten was ze weer terug. Ze heeft de pleister verwijderd en een nieuwe geplaatst dat niet zo strak meer in de hals zat. Je voelt het wel maar is nu niet meer zo pijnlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Rein
3 jaar geleden

Wat een slangen. Maar je ziet er wel goed uit

Antje
3 jaar geleden

Hoi Gerda.
Heftig hoor!! Sterkte voor morgen. 💞
Lieve Groetjes Pieter en Antje. 🙋‍♀️😘

Henk Hoogeveen
3 jaar geleden

Las dat je er even naar buiten was geweest om te wandelen, mag en kan je 't ziekenhuis gedurende de hele behandeling uit?
De neckline ziet er wel heftig uit, maar is voor 't goede doel.
Zet 'm op!!
Liefs Rika en Henk.

Ria van den Berg
3 jaar geleden

Hoi Gerda, heel veel sterkte! We leven met je mee. Gelukkig krijg je heel goede zorg zo te lezen. Mooi om je via de blog zo te kunnen volgen. Ook namens Jan hartelijke groet.

Gerda Hoogeveen
3 jaar geleden

Dank jullie wel voor alle lieve berichtjes. Het wordt wel zwaarder maar het is voor een goed doel. De progressie van MS te stoppen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb